Svartman

Allmänt

Bostadsområdet Svartmangatan ligger i kvarteret S:t Lars, precis bakom V-Dalas nationshus. Huset byggdes 1964 och stamrenoverades senast 2002. På Svartman finns 40 korridorsrum, 5 ettor, 10 två rum och kök samt tre tre rum och kök.

Korridorsrummen på Svartman är uppdelade i 7-rumskorridorer där varje rum har egen dusch och toalett. Rummens yta är på ca 19 m2 och har utsikt antingen mot Skolgatan eller mot områdets innergård.

I hyran för korridorsrummen är hushållselen inkluderad, för lägenheterna tillkommer den. Alla korridorsrum har två hyresfria månader i juli och augusti, medan lägenheterna betalar 12 månaders hyra.

Tvättstugan är modernt utrustad och ligger i källaren. Postfacket finner du i entrén till ditt hus. Du har tillgång till ett eget källarförråd.

Läge

Bostadskvarteret på Svartmangatan ligger mellan Svartmangatan, S:t Larsgatan och Skolgatan. Nationshuset ligger bara över gatan, och till den välsorterade ICA-butiken på Sysslomansgatan går du på bara någon minut. Med en cykel når du Uppsalas centrala delar på ett ögonblick, och samtliga nationer ligger inom gångavstånd.