Kvarteret Observatoriet

Allmänt

Kvarteret Observatoriet är tillhör det nyaste tillskottet bland stiftelsens fastigheter. Området blev helt färdigt under december 2008. Som ett svar på den ökade efterfrågan på enrumslägenheter innehåller det nya huset 70 ett rum och kök samt 48 två rum och kök. Tvåorna innehåller två sepatara rum med egna nycklar. Husdjursförbud råder.

Lägenheterna varierar i storlek mellan 27,5 m2 och 53 m2. Alla har eget badrum och kök. Alla lägenheter har tillgång till förråd och det finns också tillgång till bastu. Com Hem sköter leveransen av TV och telefoni i huset, vilket ger ett basutbud på ca 12 kanaler. Tvättstugan är stor och rymlig och är utrustad med sex tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp.

Läge

Kvarteret Observatoriet ligger centralt placerat i grönområdet Observatorieparken. Från ytterdörren är det endast ett tiotal meter till Ekonomikum som bland annat inhyser de ekonomiska institutionerna. Centrum finns ca 5-10 minuters promenadväg från området och till Icabutiken är det endast några hundra meter.